Persoonlijke begeleiding

U heeft besloten om een marathon te lopen, om het hardlopen als middel tot gewichtsreducering in te zetten, gezonder te leven of ander sportief doel, en u heeft professionele begeleiding nodig. Die u helpt om op een verantwoorde wijze de eindstreep te halen.

Persoonlijk begeleiding:

Running coach
Voor individuele begeleiding bij een vooraf gesteld doel, om valkuilen te omzeilen en om altijd een vraagbaak achter de hand te hebben.

Beweegkuur instructeur
Voor mensen met overgewicht en obesitas in combinatie met een andere risciofactor, bijvoorbeeld diabetes type 2, om op een kwalitatief goede wijze te begeleiden bij het sporten en bewegen en een vitaler leven te gaan leiden.

Therapeutische loopbegeleiding
Voor het therapeutisch inzetten van de ‘rustige duurloop’ ten behoeve van mensen met een depressie of andere psychische klachten.
Mensen die sporten hebben vijftig procent minder kans om een psychische stoornis te ontwikkelen dan mensen die niet sporten.

Dit blijkt uit gegevens van de Netherlands Mental Health Survey and Incidence Study (NEMESIS) – een representatief onderzoek bij volwassenen van 18 tot 64 jaar. De studie is uitgevoerd door het Trimbos-instituut in opdracht van het ministerie van VWS.

atletiekunie